Cine suntem cu noi si cu ceilalti si ce ne face sa simtim - spectacolele Vanner Collective din mai

In luna mai, compania de teatru independent Vanner Collective aduce spectatorilor din Bucuresti 5 spectacole in patru teatre: Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons (13 mai) si Tot ce-i minunat in lume (19 mai) la unteatru, Cassandra (22 mai) la Apollo 111, LUNGS (23 mai) la Teatrul Act si, in premiera pe scena Salii Mici a Teatrului National „I. L. Caragiale”, KOMOREBI. Lumina care se filtreaza printre copaci.

Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons (13 mai, unteatru, str. Sfintii Apostoli nr. 44, Bucuresti)

„Cei pasionati de puzzle-uri vor iubi acest spectacol. Cei interesati de utopii se vor uita la ceva ce poate fi mai adevarat si mai aproape decat oricand. Cei care studiaza sociologia si comunicarea vor urmari cate cuvinte irosim in relatiile noastre si cate raman nespuse. Activistii si aparatorii drepturilor omului vor vedea privarea libertatii de exprimare. Fragilitatea umanitatii este glue-ul care ii tine pe toti laolalta.”

Autor: Sam Steiner. Actori: Denisa Nicolae & Liviu Romanescu. Regia: Iulia Grigoriu. Scenografia: Razvan Bordos. Light design: Alexandru Matios. Sound design: Bogdan Morosanu.

Bilete aici, aici si aici.

KOMOREBI. Lumina care se filtreaza printre copaci (14 mai, Teatrul National „I. L. Caragiale”, Sala Mica)

„Noi am ales sa vorbim printr-un spectacol, sa punem subiectul in lumina prin poveste, prin cantec, prin dans, prin instalatii vizuale puse sub forma de masti. Best tip: sa vorbim. Sa nu mai ascundem. Sa nu ne mai temem. Sa spunem mai des povesti altora despre ce ne face sa simtim frica. Fiecare meserie ar trebui sa invete sa vorbeasca. Sa o faca tot mai des si fara teama. Repet, noi o facem prin povesti.”

Text: Raluca Manescu. Cu: Denisa Nicolae, Liviu Romanescu, Teodora Velescu. Miscare scenica: Teodora Velescu. Compozitie muzicala: Mihai Dobre. Scenografie si costume: Elena Gheorghe. Pregatire muzicala: Oana Puscatu. Univers sonor si light design: Alexandros Raptis. Concept Denisa Nicolae si Liviu Romanescu. Un proiect co-finantat de AFCN.
Durata: 1 h 30 min / Pauza: Nu
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 12 ani

Bilete aici.

Tot ce-i minunat in lume (19 mai, unteatru, str. Sfintii Apostoli nr. 44, Bucuresti)

„Strangem peste un milion de lucruri minunate pentru care viata merita traita. Radem, plangem impreuna. Ne bucuram ca am spus impreuna o poveste, ne simtim puternici, avem curajul sa vorbim despre lucruri despre care e cel mai greu sa vorbesti. Ramanem cel putin cunostinte. Mai vindecati si mai optimisti.”

Text: Duncan Macmillan si Jonny Donahoe. Cu: Denisa Nicolae. Regia: Nicolae Constantin Tanase. Scenografia: Adeline Badescu.
Durata: 1h30.

Bilete aici, aici si aici.

Cassandra (22 mai, Apollo 111 Teatrul, Palatul Universul, Str. Actor Ion Brezoianu nr. 23 – 25)

„Sexy, puternic, fragil, vulnerabil. 2 corpuri aproape goale, aceeasi femeie. Dezgolite de prejudecati, cauta in legatura cu mama un contur al femeii care a devenit. Cassandra este adorabila, te rascoleste, te amuza, te respinge, te mangaie. Pe Cassandra vrei sa o pastrezi.”

Text: Norah Sadava & Amy Nostbakken („Mouthpiece”). Traducere: Denisa Nicolae. Cu: Denisa Nicolae & Mihaela Velicu. Regie: Leta Popescu. Scenografie: Tudor Prodan. Muzica: Mihai Dobre. Miscare scenica: Stefan Lupu. Pregatire muzicala: Oana Puscatu. Sunet: Daniel Octavian Nae. Lumini: Marius Nitu. Proiect co-finantat de AFCN.
Recomandare varsta: 16+

Biletele vor fi disponibile in curand.

LUNGS (23 mai, Teatrul ACT, Calea Victoriei nr. 126)

„Iti foloseste imaginatia intr-un mod atat de puternic si de magic incat ajungi sa vezi cum doua personaje se nasc in fata ta, si tu stii ca ai fost martor la nasterea lor. Te desprinde de realitatea ta si te poarta in cea a doi oameni care seamana extrem de tare cu tine, cu situatiile prin care ai trecut sau de care ai vrut sa uiti.”

Text: Duncan Macmillan. Cu: Denisa Nicolae si Liviu Romanescu. Regia: Nicolae Constantin Tanase. Scenografia: Adeline Andreea Badescu. Durata: 1h30m (fara pauza).

Bilete aici.

Vanner este un colectiv de creatori de teatru din Romania si Irlanda, format in Marea Britanie, in 2014. Crescand idei si proiecte artistice inovatoare, Vanner le vorbeste oamenilor prin intermediul unui teatru provocator, proaspat, actual, accesibil.

Website: wearevanner.com. Noutati pe Facebook si pe Instagram.