De ce sunt florile de sapun din ce in ce mai apreciate?

Daca vrei sa oferi un cadou inedit, una dintre cele mai interesante idei este o cutie cu flori de sapun.

Aceste flori se aseamana cu florile naturale din punct de vedere vizual, insa au o multime de calitati care vor incanta persoana care le primeste:

 • Sunt foarte puternice din punct de vedere olfactiv, inmiresmand incaperea in care se afla;
 • Rezista foarte mult timp;
 • Nu au nevoie de ingrijire;
 • Prezinta  un rafinament aparte;
 • Pot fi folosite atat sub forma de aranjament floral, cat si sub forma de sapun. De multe ori, florile de sapun sunt realizate din ingrediente naturale, fiind perfecte pentru piele;
 • Pot fi realizate manual, ceea ce le ofera o unicitate aparte si le poate transforma intr-un cadou foarte personal;
 • Pot fi adaptate in functie de dorintele fiecaruia, atat din punct de vedere al culorii, cat si din punct de vedere al mirosului;
 • Pot include ingrediente speciale, care sa protejeze si sa ingrijeasca pielea.

Cum se fac florile de sapun?

Daca vrei sa oferi un cadou rapid, cel mai bine este sa cumperi florile de sapun gata facute. Exista foarte multi producatori care iti ofera produse realizate exceptional.

Daca vrei sa oferi un cadou personalizat insa, poti face flori de sapun la tine acasa. Intregul proces este mult mai usor decat ai crede si iti va oferi sansa de a oferi un cadou facut cu mana ta si de a te bucura de tot procesul de creatie. Ingredientele de care ai nevoie sunt baza de sapun, glicerina, colorantii si formele in care trebuie sa fie puse florile. De asemenea, pentru miros va fi nevoie de arome iar pentru obtinerea unui sapun mat este nevoie de un praf de pulbere de dioxid de titan.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a obtine cele mai frumoase flori de sapun sunt urmatorii:

 1. Baza de sapun se imparte in mai multe parti egale si se incalzeste in cuptorul cu microunde sau pe soba. Este foarte important ca sapunul sa nu se aduca la temperatura de fierbere;
 2. Odata topita, baza de sapun este amestecata cu glicerina, cu o cantitate mica de pulbere de dioxid de titan, cu aromele si cu colorantul. La 100 de grame de sapun este nevoie de doar 5 picaturi de colorant si de 5-10 picaturi de aroma.
 3. Amestecul obtinut se intinde pe o suprafata plana, dupa care se modeleaza. Modelarea se poate face fie cu forme speciale, fie manual. Exista o multime de cursuri pe care le poti gasi pe Youtube si care te pot ajuta sa obtii flori impresionante.

Florile de sapun pot inlocui cu succes atat florile naturale, cat si florile artificiale. Acestea pot fi folosite sub forma de cadou sau pot fi vedetele unor aranjamente florale deosebite pentru nunti, botezuri si alte evenimente importante din viata unui om.