Duminica, 8 octombrie, de la 09:30, la Kanal D, Eva Pavel de la "Apel la consilier" afla ce analize medicale sunt necesare pentru a evalua starea de sanatate si a identifica eventualele afectiuni

Călătoria medicală a devenit o opțiune tot mai populară în ultimii ani, pe măsură ce oamenii își doresc să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate. În căutarea celor mai bune opțiuni de investigare sau tratament, Eva Pavel, prezentatoarea emisiunii „Apel la consilier”, de la Kanal D, continuă călătoriile în spitalele din țară sau din străinătate pentru pacienții care fac apel la consilier.

Pentru ediția de duminică, 8 octombrie, a emisiunii „Apel la consilier”, difuzată de la 09:30, la Kanal D, Eva Pavel a ajuns în Râmnicu Vâlcea, unde a stat de vorbă cu un medic specialist în medicină internă și un medic radiolog de la centrul Affidea.

“Astăzi voi face o scurtă oprire la Râmnicu Vâlcea în cadrul unui centru medical de diagnosticare ce face parte dintr-un grup medical internațional”, spune Eva Pavel, prezentatoarea emisiunii „Apel la consilier”, de la Kanal D.

Medicina internă este ramura medicinei care se ocupă de diagnosticarea, tratarea și gestionarea afecțiunilor și bolilor care afectează organele interne ale corpului uman. Este o specialitate complexă și diversă, iar medicii de medicină internă sunt adesea considerați detectivi medicali deoarece trebuie să identifice cauza simptomelor și să găsească cele mai eficiente tratamente.

În interviul realizat cu Dr. Dubinciuc Dionisie – medicină internă, Eva Pavel a aflat care sunt cele mai frecvente afecțiuni ale pacienților și ce simptome prezintă aceștia, cum se stabilește un diagnostic corect în medicina internă, precum și ce teste și analize medicale sunt necesare pentru a evalua starea de sănătate și a identifica eventualele afecțiuni.

Medicina modernă a avansat considerabil în domeniul imagisticii medicale, oferind astăzi medicilor posibilitatea de a diagnostica o gamă largă de afecțiuni folosind tehnici non invazive. Medicul radiolog joacă un rol crucial în acest proces, interpretând imaginile medicale și oferind informații valoroase despre sănătatea pacientului.

Dr. Monica Persu – medic radiolog i-a povestit Evei Pavel în interviul pentru emisiunea „Apel la consilier”, de la Kanal D, de câte ori pe an sunt permise sau indicate investigațiile de tipul radiologic, de la ce vârstă se pot efectua astfel de investigații și dacă este sau nu un mit faptul că CT / RMN radiază corpul uman în timpul investigației.

Un centru de diagnosticare reprezintă o sursă esențială în ceea ce privește identificarea și evaluarea afecțiunilor medicale. Sănătatea noastră este prețioasă și merită să fim informați și însoțiți de consilieri cu experiență pe tot parcursul călătoriei medicale. Telespectatorii pot transmite mesajele lor pe adresa apellaconsilier@kanald.ro,atât pentru medicii din România, cât și pentru cei din străinătate.