Sezonul rece vine cu noi schimbari si provocari mai ales pentru femeile insarcinate.
Transformarile din organism impreuna cu provocarile aduse de iarna fac din urmatoarele luni o perioada mult mai intensa, care necesita o atentie deosebita din partea viitoarelor mamici.
Specialistii Stem Cells Bank ti-au pregatit un ghid pentru femeile insarcinate in perioada iernii, menit sa ofere sfaturi esentiale si practice pentru un sezon linistit si fara pericole.
1. Incepe ziua cu un boost de energie
Inceperea unei noi zile intr-un mod energic iti ofera un impuls pentru intreaga zi. Iernile reprezinta acea perioada din an in care vrei sa te ghemuiesti in pat pana tarziu, dar chiar daca esti tentata sa faci asta, aminteste-ti ca organismul tau are acum nevoi diferite pentru a ramane sanatos. Unele exercitii fizice sau yoga si un mic dejun nutritiv sunt recomandate pentru a-ti oferi un inceput perfect al zilei, mai ales iarna. Mai mult decat atat, trebuie sa profiti cat mai mult de lumina naturala pentru o stare de bine.
2. Adopta o dieta echilibrata si intareste-ti imunitatea prin alimentatie
Pe langa luarea masurilor adecvate pentru a preveni imbolnavirea, cresterea imunitatii prin alimentatie te poate ajuta sa ramai sanatoasa si in forma. Consumul de alimente in cantitati mici, dar cu o frecventa mai mare, alaturi de o alimentatie echilibrata, bogata in nutrienti si fibre, este cu adevarat esential in timpul sarcinii. Adaugarea de alimente care iti pot intari imunitatea te va ajuta sa lupti impotriva infectiilor, nu doar in timpul iernii, ci si in toate celelalte perioade ale anului. Alimente precum ghimbirul, legumele cu frunze verzi, fructele proaspete, iaurtul si fructele uscate contribuie la cresterea imunitatii.
3. Ai grija la frig
Temperaturile extreme pot fi daunatoare atat mamei, cat si copilului in curs de dezvoltare. Deoarece corpul gravidei este mai sensibil la schimbarile meteorologice si poate contacta cu mai mare usurinta infectii respiratorii, se recomanda ca viitoarea mama sa se fereasca de frig pe cat de mult posibil in timpul iernii. Poarta haine groase, dar confortabile si evita sa petreci ore lungi in aer liber cand temperaturile sunt foarte joase pentru a preveni o infectie virala.
4. Utilizeaza produse pentru pielea uscata
Pe langa modificarile pielii induse de hormonii sarcinii, iarna poate avea efecte suplimentare asupra pielii, facand-o mai uscata si mai deshidratata. Utilizarea frecventa a cremelor emoliente este recomandata pentru a evita orice probleme ale pielii in timpul iernii. Baile calde, urmate de aplicarea cremelor hidratante sau uleiurilor speciale, precum uleiul de cocos, pot ajuta sa iti mentii pielea sanatoasa. Insa, evita utilizarea produselor cu parfum puternic, dar si a apei foarte fierbinti pentru a nu pune sarcina in pericol.
5. Ocupa-ti timpul cu activitati utile
In timpul iernii, activitatile devin limitate, mai ales pentru femeile insarcinate. Profita de timpul pe care il petreci in casa si imbina momentele de relaxare si odihna cu diverse activitati utile, care iti vor fi de folos in perioada urmatoare. Informeaza-te si discuta cu medicul tau despre momentul intalnirii cu bebelusul tau si inclusiv despre decizia de a recolta celule stem la nastere. In urma unei informari temeinice din surse sigure, vei putea lua cea mai buna decizie pentru tine si familia ta.
Nasterea copilului reprezinta o sansa unica pentru sanatatea lui in viitor: doar in momentul nasterii poate fi colectata o sursa unica de celule stem din cordonul ombilical. Pana in prezent, sangele cordonului ombilical a fost folosit cu succes in tratamentul a peste 80 de afectiuni, precum diferite tipuri de cancer, boli de sange si deficiente imune, cum este cazul leucemiilor, anemiilor grave, talasemia, boala Hodgkin si limfomul non-Hodgkin.
„Celulele stem dintr-un cordon ombilical sunt mai tinere decat celulele stem adulte prelevate din corpul unui pacient. Acest lucru le ofera o putere regenerativa mai mare. Ele cresc mai repede si se reproduc mai rapid decat celulele stem adulte, care scad in numar si eficienta pe masura ce corpul imbatraneste”, afirma Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).
Sangele ombilicoplacentar este o sursa unica de celule stem ce poate fi colectata doar in momentul nasterii. Procesul de colectare nu implica nici un fel de risc pentru mama sau copil. Acesta este realizat de personal calificat din echipa medicala care se ocupa de nastere si este o procedura foarte simpla si inofensiva.
Recoltarea celulelor stem la nastere este o forma de grija pe care le-o porti pe viata copiiior tai. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garantia MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania. Astfel, ai siguranta ca celulele stem ale copilului tau sunt recoltate si stocate la cele mai inalte standarde de calitate. Stem Cells Bank este singura banca de celule stem din Romania care foloseste cea mai avansata tehnologie disponibila in lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automata, recuperarea celulara este maxima (99,78%) fara a fi nevoie de interventii (si posibile erori) umane.
Anul acesta, Stem Cells Bank iti ofera 540 EURO reducere la pachetele de recoltare si stocare celule stem! Mai mult decat atat, inscrie-te in tombola lui Mos Craciun si poti chiar castiga un pachet tip Confort! Campania se desfasoara in perioada 1-24 decembrie.