
Furnizor ales de 50% dintre chefii europeni cu Stele Michelin, Electrolux continua seria The Secret Ingredient, impartasind sfaturi simple care sa te ajute sa realizezi la tine acasa feluri de mancare la standardele unui restaurant. Pentru luna mai, Electrolux a ales sofranul.
„Platforma Secret Ingredient ofera idei nenumarate pentru versatilitate in bucatarie si pentru atingerea unor rezultate de exceptie, indiferent de preparatele pregatite pentru cei dragi. Cuptoarele noastre cu abur si plitele cu inductie, alaturi de accesoriile pentru gatit, dau un gust special mancarurilor care au in componenta note fine de sofran”, spune Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager, Electrolux Romania.
Cu aproape 100 de ani de experienta culinara, realizand aparatura profesionala pentru chefii de top ai Europei, Electrolux continua Ingredientul Secret – o platforma creata cu scopul de a extinde posibilitatile culinare in bucatariile casnice. Aceasta platforma furnizeaza indicii lunare, sfaturi si tehnici stranse in colaborare cu chefi de top, dar si cu bloggeri culinari. Sofranul, ingredientul secret al acestei luni, este cel mai scump condiment din lume, supranumit “aurul rosu”, datorita procesului de recoltare minutios ce se realizeaza doar manual.
Ingredientul secret – Sofranul
Sofranul provine din Asia, insa maurii au adus aceasta planta pe taramuri europene in secolul al XIV-lea, in Spania. Cultivarea sofranului s-a raspandit, apoi, in Portugalia, Grecia sau Franta.
Sofranul aduce beneficii nenumarate si pentru sanatate. El contine o serie de compusi chimici, cunoscuti pentru proprietatile anti-oxidante, de prevenire a bolilor. Acesti antioxidanti au efecte terapeutice, protejand corpul de cancer, infectii si stimuland imunitatea. De asemenea, acesta poate fi utilizat ca antiseptic, antidepresiv, tratament pentru unele afectiuni digestive sau ca anticonvulsiv.
In preparate, sofranul este descris de cunoscatori ca avand un gust metalic de miere, cu note fine de iarba sau fan. Condimentul contribuie la colorarea preparatelor in nuante de galben-portocaliu. Sofranul este utilizat in bucatariile iraniana, indiana, europeana, araba si turca. De regula, sofranul are inlocuitori precum sofranelul, annatto si curcuma. Inainte de a fi adaugat in mancare, condimentul trebuie sa se inmoaie in apa, vin sau lapte. Lichidul astfel obtinut va fi adaugat in preparat, spre sfarsitul timpului de gatit.
Cuptoarele cu abur si plitele cu inductie de la Electrolux te vor ajuta sa dai un plus de savoare fiecarui preparat ce are in componenta sofranul, indiferent ca este vorba despre paine englezeasca, paella sau chiar de orezul milanez.
Pentru mai multe informatii, infograficul despre sofran, care contine si reteta, poate fi descarcat de AICI.
Platforma Electrolux Ingredientul Secret
Electrolux alege lunar un Ingredient Secret avand ca sursa unul dintre chefii parteneri sau bloggeri culinari. Pe canalul YouTube Romania sunt disponibile o serie de filme, iar infograficul insotitor pentru fiecare ingredient al lunii poate fi printat si inramat, pentru a lumina orice bucatarie.