Linor Abargil, fosta Miss World 1998, de la victima la activista

Un fenomen incontestabil, o luptă neîncetată pentru dreptate:  Linor Abargil, Miss World 1998, vorbește la Bucureşti despre fenomenul violenţei sexuale împotriva femeilor.

Un tabu chiar şi în societăţile dezvoltate, violenţa sexuală împotriva femeilor este un fenomen global incontestabil, iar tăcerea nu mai poate fi o opţiune. Fostă victimă a unei astfel de experienţe, Linor Abargil, Miss Israel şi Miss World 1998, este prezentă, astăzi, la Bucureşti, la invitaţia Ambasadei Statului Israel în România şi a Fundaţiei Scheherazade, cu prilejul proiecţiei filmului documentar „Brave Miss World”, la AFI Cinema City Cotroceni.

“Sunt foarte bucuroasă să fiu în București pentru a vorbi despre unul dintre cele mai complexe și mai plurivalente fenomene sociale, violența sexuală. Violul şi agresiunile sexuale sunt delictele cel mai puțin raportate la nivel global. Despre acest subiect nu se vorbește îndeajuns nici în România,  nici în întreaga lume, și sper ca povestea mea să fie o sursă de inspirație pentru victime. Am auzit numeroase lucruri pozitive despre societatea românească și am așteptat cu nerăbdare să îmi împărtășesc experiența cu poporul român.” – a declarat protagonista filmului, Linor Abargil.

Ecranizare a unui moment dramatic, documentarul „Brave Miss World” prezintă călătoria emoţională şi spirituală a tinerei Linor care, cu puțin timp înainte de a primi titlul Miss World, a fost o victimă a violenței sexuale. Linor Abargil, protagonista documentarului și activistă pentru drepturile omului, ne spune o poveste despre curaj și despre puterea de a face lumea mai bună prin împărtășirea celor mai profunde drame personale.

Evenimentul este organizat sub patronajul Parlamentului României, cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice

Despre Fundaţia Scheherazade:
Fundaţia Scheherazade luptă de şapte ani împotriva abuzurilor de orice fel îndreptate împotriva copiilor, tinerilor şi femeilor  din toate mediile, indiferent de rasă, religie sau sex, prin construirea de parteneriate stabile şi durabile cu Guvernul, sectorul privat şi societatea civilă. Totodată, Fundaţia Scheherazade se dedică apărării drepturilor omului, promovând dialogul deschis între oameni şi împărtăşirea experienţelor personale fundamentale. Toate acţiunile fundaţiei vin din convingerea că lumea se poate schimba în bine pornind de la orice gest de bunătate faţă de cei aflaţi în suferinţă.

 

 

 

Bookzone - Carti Online Resigilate