Mituri despre pariuri vehiculate mult prea des

Că ești parior profesionist sau amator, că ai buget mai mic sau mai mare, că ai experiență mai îndelungată sau una mai scurtă, cu siguranță că ai avut de multe ori ocazia de a da peste câteva mituri țesute în jurul pariurilor – atât în ceea ce privește cum sunt făcute, cât și cum se finalizează. Iar de cele mai multe ori acestea sunt doar atât: mituri.

Foarte multe dintre aceste teorii au la bază fie scuze care să justifice un eșec, fie faptul că s-au preluat ca atare fără să fie trecute prin filtrul propriu. Însă, dacă stai să analizezi la rece tot ceea ce ți s-a spus despre pariuri, o să fii surprins să descoperi că cele mai multe dintre aceste cazuri nu pot fi decât greșite. Sigur, totul este riscant, dar nu trebuie să se transforme într-o corvoadă, așa că mai bine înveți să te bucuri de tot ce pot oferi pariurile online. Așa că mai bine ia aminte despre toate aceste mituri și șterge-le de pe lista lucrurilor pe care le credeai a fi adevărate. Doar promoțiile ar trebui tratate ca atare, cum ar fi un bonus casino fără rulaj, că pare prea bun ca să fie pe bune.

Fanii sunt cei mai buni pariori

Ba chiar dimpotrivă ar spune statisticile, care confirmă că dacă ești fan nu poți fi neapărat și un parior excelent. Asta și pentru că aici intervine factorul de subiectivitate și nu prea mai poți face alegeri raționale că te lași mânat de opțiuni care țin de preferați și mai puțin de șansele realiste de câștig. Plus că dacă știi totul despre echipa ta, la nivel de capacități, trebuie să cunoști totul și despre echipa adversă, cât pentru a putea face o delimitare obiectivă între cele două și să alegi doar ce știi că este mai bine.

Pariurile sportive țin doar de noroc

O minte analitică, una care a făcut permanent calcule, care a urmărit evoluții, a ținut evidente de evoluții și a ținut cont de diverși factori, cât mai ales de situații numerice știe că această gândire este cât se poate de greșită. Asta pentru că pariurile sportive au, desigur, și un procent mic care ține de noroc, dar mai ales înseamnă date numerice și statistici, care îi ajută să facă doar alegeri evidente și cu mare grad de câștig.

Doar cu informațiile din interior poți câștiga

Absolut nimeni nu își va risca un loc de muncă, doar pentru a oferi informații care țin de posibile rezultate ale unui meci sau confruntări. Asta o dată pentru că este interzis, cât mai ales pentru că absolut nimeni nu poate prezice care va fi finalul unei înfruntări, unde există mai multe variabile care pot influența în orice moment evoluția unui joc. Iar dacă cineva are mai multe succes decât alții asta se întâmplă pentru că în timp a reușit să își perfecționeze mâna de joc și că ține cont de toate datele care se schimbă și pot afecta, pozitiv sau negativ, un rezultat. Deci nu, jocurile nu pot fi și nici nu sunt aranjate.

Poți fi suspendat dacă ai prea multe câștiguri

Că este vorba despre cazinourile online sau despre cele fizice. Să fii prea des câștigător poate atrage, cu siguranță, atenția asupra ta. Dar asta nu înseamnă că ți se va interzice accesul ulterior, ci doar că vei fi, poate, mai atent monitorizat. Într-o eră când există diverse artificii de fraudare, mai degrabă cazinourile preferă să fie precaute, dar în niciun caz nu pot interzice pariurile unei persoane care și-a dovedit eficiența în acest domeniu, mai ales când asta îl face expert.

Pariurile nu îți generează profit

Pot spune asta doar persoanele care cu adevărat să confruntă cu pierderi cât se poate de importante, dar mai ales de și cu sume mari. Așa că, atunci când nu faci decât să dai peste pierderi care nu pot fi recuperate, atunci sigur te grăbești să crezi că nu prea are rost să joci la pariuri când nu faci decât să pierzi și să nu generezi niciun profit. Cu toate că nivelul de risc este major și că nu există garanții de câștig, dacă ai disciplină, un plan bine stabilit, dacă ții cont de șanse și faci o bună gestionare a bugetului, atunci cu siguranță că vei putea ajunge și la câștiguri.

Trebuie să pariezi mereu doar pe cea mai bună echipă

Faptul că o echipa este mai bună până la un anumit punct și că a avut doar rezultate bune până în prezent, asta nu înseamnă că trebuie să aibă performanțe și la meciul pe care îl va avea în această seară. Să crezi că doar mergând pe cea care a avut doar rezultate bune este o strategie greșită. Lucrurile se pot schimba de la un minut la altul, așa că mai degrabă trebuie să ții cont de alte avantaje nu de cele evidente. Plus că surprizele pot apărea la fiecare pas, așa că trebuie să fii mereu pregatit de neașteptat, începând cu alegerile tale, care nu trebuie să fie mereu cele mai evidente. Pentru că da, o șansă mai mare de câștig nu înseamnă și un pariu mai bun.

Concluzie

Sigur, miturile despre pariuri nu se opresc aici, pentru că lumea se grăbește să judece. Există persoane care cred că pariurile sunt doar o pierdere de timp, care spun că pariurile online nu sunt sigure, că ai nevoie de mulți ani de experiență pentru a juca sau că totul se face la întâmplare. Indiferent de ceea ce crezi, trebuie să reții că pariurile sunt o artă, până la urmă, pentru că ai nevoie de deschidere pentru a le înțelege, cât mai ales să știi să faci abstracție de concepțiile greșite țesute în jurul lor, care te pot conduce către decizii greșite.