O vara mai racoroasa cu noile retete Lavazza coffeetails

Vara e mai frumoasă petrecută alături de prieteni sau familie, la marginea unei piscine sau în natură.

Fie că organizezi un cocktail ca să te bucuri de vremea frumoasă, un grătar în curte cu vecinii sau pur și simplu dorești să servești o băutură proaspătă în grădină, poți apela la una din delicioasele rețete de cocktail-uri cu cafea create de Lavazza pentru această vară. Pentru că nimic nu e mai bun decât un coffeetail revigorant, pentru a te simți energizat din toate punctele de vedere.

Testează-ți abilitățile de barman cu noile coffeetail-uri Lavazza: alege-o pe cea preferată, urmează pașii de preparare indicați de experții Lavazza, umple paharul cu gheață – și, cel mai important, distrează-te când te joci cu ingredientele!

COFFETAIL FRUITY
Dacă te pasionează aromele fructate ale băuturilor de vară, atunci o să-ți placă noul Lavazza Fruity – un cofeetail special și înviorător, care oferă cocktail-urilor cu fructe o notă aparte, grație aromei sofisticate al cafelei Lavazza Qualità Oro Mountain Grown.

Ingrediente
-Cuburi de gheață (170 g)
-Cafea Qualità Oro Mountain Grown – preparare tip moka (15 ml) sau concentrat cold brew* 70 ml
-Sirop simplu (15ml)
-Ginger Ale (110ml)
-Vodcă (20ml)
-Grand Marnier (10ml)
-O felie de portocală, una de lămâie, una de castravete, o frunză de mentă proaspătă și 1 cireașă confiată (cherry Maraschino)

Preparare
1.Umple tumbler-ul cu gheață.
2.Pune feliile de portocală, lămâie și castravete.
3.Amestecă băuturile alcoolice cu cafeaua/concentratul cold brew, siropul, vodca, Grand Marnier și apoi varsă mix-ul peste gheață.
4.Adaugă ginger ale și amestecă ușor.
5.Decorează cu mentă și cireșe confiate.
6.Servește cu un pai.

COFFETAIL PASSION
Pentru amatorii de băuturi mai dulci, Lavazza Coffeetail Passion este aliatul perfect pentru a supraviețui temperaturilor de vară. Imaginează-te sorbind din băutură, cu ochelarii de soare pe ochi și telefonul închis: combinația perfectă pentru un week-end relaxant de vară!

Ingrediente
-Fructul pasiunii (1 buc.)
-Gheață zdrobită (200 gr)
-Cafea Qualità Oro – preparare tip moka (15ml) sau concentrat cold brew*
-Mentă proaspătă (5g)
-Ginger ale (70ml)
-Sirop simplu (20ml)
-Vodcă(20ml)

Preparare
1.Taie în două fructul și pune pulpa într-un tumbler.
2.Adaugă menta și paseaz-o cu ajutorul unui zdrobitor.
3.Umple paharul cu gheață pisată.
4.Adaugă vodcă, sirop din zahăr și ginger ale. Apoi amestecă.
5.Adaugă cafeaua și decorează cu mentă.
6.Servește cu ajutorul unui pai.

COFFETAIL LEMON-BASIL
Pentru a te răcori în serile de vară, cea mai bună alegere este Lavazza Coffeetail Lemon-Basil! Ușor, fresh și foarte aromat, acest cofeetail citric este echilibrat perfect de aroma învăluitoare de cafea, pentru o experiență unică.

Ingrediente
-Gheață zdrobită (200 g)
-Espresso Italiano – preparare moka (15ml)
-Zahăr alb 10g
-Vodcă (50ml)
-Busuioc proaspăt (2-3 leaves)
-Lămâie (25g – 1/8 dintr-o lămâie)
-Apă minerală (30ml)

Preparare
1.Taie lămâia în 8 și apoi în 4 bucăți fiecare felie.
2.Pune 4 bucățele de lămâie pe fundul tumbler-ului.
3.Adaugă zahăr și frunze de busuioc.
4.Zdrobește.
5.Umple paharul cu gheață zdrobită.
6.Toarnă vodca, amestecă și adaugă puțină apă minerală.
7.Adaugă la final un ristretto espresso și paie înainte de a servi.

*prepararea cold brew se face din 1 parte cafea și 6 părți apă rece.

O dată amestecate, lasă cafeaua să infuzeze la temperatura camerei, timp de 8 ore. Filtrează și folosește la preparare.

Despre Lavazza Group

Compania Lavazza, fondată la Torino, în 1895, este deținută de familia Lavazza de patru generații. În prezent, Grupul este unul dintre principalii jucători de pe scena mondială a cafelei, cu o cifră de afaceri de peste 2,3 miliarde de euro și un portofoliu de mărci de top care sunt lideri pe piețele lor, precum Lavazza, Carte Noire, Merrild și Kicking Horse. Compania este prezentă în toate sectoarele de business și desfășoară operațiuni pe 140 de piețe, având 9 fabrici în 6 țări și peste 4.200 de colaboratori în întreaga lume. Prezența globală a Grupului este rezultatul a peste 125 de ani de creștere, iar cele peste 30 de miliarde de cești de cafea Lavazza produse în fiecare an sunt dovada unei povești de succes remarcabile. Scopul Lavazza e de a continua să ofere cea mai bună cafea posibilă, sub toate formele, acordând atenție fiecărui aspect al lanțului de aprovizionare, de la selectarea materiei prime și până la produsul din ceașcă.

Grupul Lavazza a revoluționat cultura cafelei investind continuu în cercetare și dezvoltare: de la buna intuiție care a marcat primul succes al companiei – amestecul de cafea – până la dezvoltarea de soluții inovatoare de ambalare; de la primul espresso sorbit în Spațiu și până la zecile de brevete industriale. Capacitatea de a fi înaintea vremurilor se reflectă, de asemenea, în atenția acordată sustenabilității – economică, socială și de mediu – care a fost întotdeauna un punct de referință pentru orientarea strategiilor corporative.“Awakening a better world every morning” (”Trezind o lume mai bună, în fiecare dimineață”) este obiectivul corporativ al Grupului Lavazza, cu scopul de a crea valoare sustenabilă pentru acționari, colaboratori, consumatori și comunitățile în care își desfășoară activitatea, combinând competitivitatea cu responsabilitatea socială și de mediu.