Peste 100.000 de clienti Revolut au aplicat pentru creditul de nevoi personale doar cu dobanda

● Peste 1.000.000 de clienți Revolut din România au acum acces, la creditul de nevoi personale, direct din aplicație

● Revolut a primit deja peste 100.000 de cereri pentru obținerea creditului de nevoi personale, produs lansat de banca în august 2022
● Într-un context economic influențat de creșterea inflației și a costului de trai, Revolut le propune clienților unul dintre cele mai accesibile și responsabile produse de creditare de pe piață

Peste 1.000.000 de clienți români au primit invitația de a descoperi noul credit de consum lansat de Revolut Bank, în august 2022. Pe parcursul celor aproape două luni în care s-a realizat lansarea treptată a produsului pe piața locală, banca a primit deja peste 100.000 de cereri de credit.

„Produsul se adresează clienților Revolut care folosesc aplicația în mod curent, rezidenți în România, care au peste 18 ani și realizează venituri din salariu sau pensie care pot fi confirmate de surse oficiale locale. Dacă opțiunea de credit nu este vizibilă pentru un client în aplicație, cel mai probabil aplicația acestuia nu este actualizată, versiunea utilizată fiind mai veche de 8.56. De asemenea, clienții sunt sfătuiți să se asigure că au adăugat cartea de identitate în aplicație, deoarece aceasta este necesară pentru evaluarea aplicației de credit”, a menționat Cristian Voinea, Senior Product Manager Credite la Revolut.

Peste 50% din împrumuturile acordate până în prezent au o valoare mai mare de 7.000 euro, echivalent în lei. Clienții care au accesat produsul au, în medie, un salariu cu 40% mai mare decât venitul mediu național. Clienții din București – Ilfov, Iași, Timiș, Brașov și Cluj au manifestat cel mai ridicat interes față de produs.

Revolut a propus clienților cel mai accesibil și mai responsabil credit de nevoi personale de pe piața locală, cu o dobândă fixă între 6,99% și 15,59%1, cea mai mică din categorie, fără alte alte costuri asociate sau condiționări, cum ar fi încheierea unei asigurări de viață sau încasarea salariului în contul Revolut. Majoritatea ofertelor de credit de nevoi personale de pe piață au o dobândă ce variază între 10% și 20,75%2. Creditul Revolut este oferit în lei, cu o dobândă fixă pe toată perioada împrumutului și un termen de rambursare de maxim 60 de luni, fără costuri suplimentare legate de acordare, gestionare sau rambursare anticipată.

Acordarea creditului și administrarea acestuia se face online, automat, direct din aplicație, de la solicitare, aprobare, până la modificarea condițiilor de rambursare, verificarea extrasului de credit în orice moment, realizarea de plăți anticipate parțiale sau totale sau închiderea creditului. Tot procesul este simplu, lipsit de birocrație sau deplasări inutile la banca, inclusiv etapele de analiză a profilului clientului și a capacității sale de rambursare a împrumutului, fără solicitarea de documente tipărite sau forme materiale de documentare a cererii clientului. Contractul de credit este semnat cu o semnătură electronică calificată, iar fondurile sunt puse la dispoziție instant în contul clientului.

„Misiunea Revolut este aceea de a simplifica orice problemă legată de bani și de a oferi produse financiare cu costuri avantajoase pentru clienți. Creditul nostru de nevoi personale este un produs nu doar simplu de accesat, fără bătăi de cap, dar și unul dintre cele mai avantajoase produse de creditare, cu una dintre cele mai competitive dobânzi. Având în vedere contextul economic și social actual, ne dorim să protejăm interesele clienților noștri prin promovarea unor soluții financiare responsabile și, astfel, le oferim flexibilitatea de a împrumuta atât cât au nevoie, atunci când au nevoie. Creditul Revolut poate fi rambursat în orice moment, la fel de simplu precum a fost obținut, fără costuri de rambursare anticipată. Ne dorim ca acest produs să fie accesibil cât mai multor clienți români și să devină prima opțiune atunci când aleg un credit de nevoi personale”, a declarat Gabriela Simion, Director General al sucursalei Revolut din România și Head of Lending.

Revolut s-a lansat oficial pe piața din România în 2018, cu servicii de plăți și operațiuni de transfer de bani instant. De atunci și până în prezent, peste 2 milioane de clienți au adoptat super-aplicația financiară, care a devenit numărul 1 pe piața locală, printre utilizatorii de fintech, 78% dintre aceștia menționând Revolut drept cea mai folosită aplicație din categoria „all-things-money”.

Din 2018, Revolut a obținut licența bancară pentru a opera în UE, emisă de Banca Centrală Europeană (BCE). Ulterior, compania a depus eforturi pentru a pașaporta această licență în cât mai multe piețe din UE, ajungând, în prezent, la 30 de piețe din Spațiul Economic European (SEE), unde are peste 15 milioane de clienți (retail și business). În prezent, Revolut UAB pune la dispoziția clienților servicii de creditare în Lituania, Polonia, Irlanda și România.

DESPRE REVOLUT

Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, peste 20 milioane de clienți din lume, din care mai mult de 2 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 250 de milioane de tranzacții pe lună.

Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla.

1 Dobânda este determinată de analiza profilului pentru fiecare client și este stabilită pe baza istoricului de creditare a acestuia.
2 Conform comparațiilor furnizate de conso.ro, pentru un credit cu suma maximă de 125.000 lei, perioadă de rambursare de 60 de luni, fără asigurare de viață sau obligația de a vira salariul într-un cont curent la banca ce acordă împrumutul.