Peste cu legume

Medicii incurajeaza consumul saptamanal de peste, o sursa bogata de acizi grasi esentiali Omega3, proteine si fier. Restul de vitamine si minerale ti le poti asigura din legume. Cu cat mai multe, cu atat mai bine! Asa ca, un preparat pe baza de peste insotit de o salata bogata este reteta ideala pentru un pranz sau cina sanatoasa si satioasa.

Ingrediente pentru 2 persoane:

Necesar peste: 2 bucati biban file, 10 g susan, 50 ml Unt KOLIBA, 100 ml vin alb, 2 stelute anason, 5 frunze busuioc, 2 crengute rozmarin, 2 catei usturoi, ½ zeama de la o lamaie, 10 ml boabe mustar, patrunjel, sare, piper dupa gust.

Necesar legume: 100 g salata mixta, 6 buc rosii cherry, 4 buc Apio (telina bete), ½ ardei gras rosu si ½  galben, 150 g fasole verde, 1 morcov, 1 varf lingurita susan negru, 100 g unt KOLIBA, 50 ml vin alb, 30 ml ulei de struguri.

Metoda de preparare

Se taie pestele in bucati mari egale ~4 buc si se pun la marinat pentru 10 minute intr-un bol cu toate ingredientele mentionate mai sus la „Necesar peste”. Se incinge cuptorul pentru 15 minute la 220 C. Se topeste intr-o tigaie untul KOLIBA peste care se adauga bucatile de peste cu toata zeama din marinata, se calesc pana cand zeama dispare aproape in totalitate din tigaie.

Legumele se spala si se curata dupa care se taie fasii (julienne). Se adauga toate ingredientele (fara salata mixta) intr-o tigaie mare cu ulei de struguri. Se calesc in unt KOLIBA, cu capac pentru ~15 minute pana se inmoaie si zeama se ingroasa.

Se servesc legumele cu pestele proaspat si garnitura de salata mixta cu susan negru presarat deasupra.

Reteta realizata de Chef Gabriela Simion

unt KOLIBA