Rottaprint a exportat in trei noi piete in ultimul an, produsele tipografiei ajungand in 13 tari in 2021

Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile în România, a înregistrat în 2021 o creștere a exporturilor de 5%, comparativ cu anul precedent.

Pentru anul în curs, compania estimează o evoluție constantă a exporturilor, de același procent.

În 2021, Rottaprint a exportat în trei piețe noi: Croația, Letonia și Marea Britanie. La acestea se adaugă piețele în care compania a activat și în 2020: Germania, Ungaria, Israel, Republica Moldova și alte țări europene, astfel că produsele din portofoliul Rottaprint au ajuns în total în 13 țări din afara României în ultimul an. Dintre acestea, cea mai mare creștere a exporturilor s-a înregistrat în Germania, cu un avans de 9% comparativ cu 2020.

În prezent, din ponderea totală a clienților companiei, 26% sunt clienți străini, iar centrele logistice din Germania și Ungaria deservesc 25% din totalul clienților Rottaprint.

Din datele companiei, cele mai solicitate produse de către clienții din Ungaria au fost etichetele autoadezive, foliile laminate pentru preparate din carne ambalate în atmosferă modificată și capacele de aluminiu, în timp ce în Germania cele mai solicitate au fost etichetele autoadezive, dar și ambalajele din materiale prietenoase cu mediul.

În ceea ce privește industriile din care au fost cele mai cerute produse pentru export, cea mai des întâlnită industrie a fost cea alimentară, atât în Germania, dar și în Ungaria, în special cea de prelucrare de carne și lactate. De asemenea, în Germania s-au remarcat industriile de cosmetice și de produse de îngrijire personală, precum și cea de produse pentru îngrijirea casei.

Tot anul trecut, compania a introdus în portofoliul pentru export produse noi. Astfel, pentru Ungaria și Germania au fost introduse: capacele de tip PET, manșoanele igienice pentru micii producători, eticheta metalică autoadezivă produsă în rolă pentru etichetare automată sau etichetele cu efecte speciale. Totodată, pentru Germania au mai fost introduse și etichetele de tip shrink sleeve sau capacele din aluminiu.

„Pentru anul acesta ne așteptăm la o evoluție a exporturilor similară cu cea de anul trecut. Observăm același interes crescut al clienților străini pentru comenzile de etichete și ambalaje pentru produsele alimentare, ca și în anii trecuți, mai ales în țările în care înregistrăm cele mai mari cereri de export: Germania și Ungaria. Ne bucură faptul că din ce în ce mai mulți clienți solicită soluții de etichetare din materiale prietenoase cu mediul, alăturându-se eforturilor noastre de sustenabilitate pe care ni le propunem pentru 2022”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint.

Despre Rottaprint

Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România. Cu o experiență de peste 30 de ani, compania cu sediul în Apahida, jud. Cluj, deține în prezent 2 centre logistice în România: Brașov și Ilfov și 2 centre logistice în Ungaria și Germania, în care lucrează peste 280 de angajați. În 2021, Rottaprint a livrat produse în 13 țări din Europa și Asia.