Sameday pune la dispozitia donatorilor reteaua easybox, pentru a ajuta situatia refugiatilor din Ucraina

•Compania românească de curierat, Sameday se alătură campaniei „Umanitatea nu are granițe”, semnate de Crucea Roșie Română. Peste 2.400 de lockere easybox din întreaga țară sunt pregătite să primească donații pentru refugiații ucraineni.

 
•Categoriile de produse care pot fi donate prin easybox sunt: produse de îngrijire pentru bebeluși și copii, produse de igienă personală, produse medicale de prim-ajutor, conserve, produse instant, băuturi calde, dulciuri.

•Sameday România este partener logistic pentru mai multe ONG-uri și companii din țară.

Sameday, unul dintre principalii jucători ai industriei de curierat, pune la dispoziția donatorilor cele peste 2.400 de lockere easybox disponibile în țară, pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. Compania de curierat se alătură astfel campaniei “Umanitatea nu are granițe” inițiate de Crucea Roșie Română, și continuă demersurile de într-ajutorare inițiate.

Astfel, cei care vor să susțină cauza refugiaților ucraineni și să facă donații direcționate către aceștia pot realiza trimiteri gratuit, prin intermediul companiei de curierat. Categoriile de produse acceptate în sertarele easybox includ produse de îngrijire pentru bebeluși și copii, produse de igienă personală, produse medicale de prim-ajutor, conserve, preparate și băuturi instant, dulciuri cu termen de valabilitate prelungit.  

Pentru a accesa lockerele easybox din proximitatea lor, donatorii sunt invitați să se înregistreze gratuit pe sameday.ro/easybox-donatie. Aici, sistemul le va genera un cod unic cu care pot merge oricând și la oricare easybox pentru a lăsa pachetele donate. Întreaga procedură este simplă și rapidă, oferind flexibilitate celor dispuși să ajute.

Toate donațiile vor fi colectate de către mașinile de distribuție Sameday și vor fi direcționate către filialele Crucea Roșie Română. Reprezentanții organizației umanitare sunt în legătură permanentă cu autoritățile locale și naționale și monitorizează nevoile din diferite regiuni, pentru a se asigura că resursele sunt alocate eficient.

„Războiul din Ucraina generează un context care are nevoie de atenția noastră. Cred că, în astfel de momente, companiile trebuie să facă două lucruri esențiale: să ofere un reper de stabilitate pentru oamenii și partenerii lor și să demonstreze umanitate, acordând sprijin societății civile. Pentru noi, implicarea în campania desfășurată de Crucea Roșie Română a venit natural și a completat inițiative spontane de sprijin pe care le-am derulat. Având în vedere că avem deja infrastructura și resursele necesare pentru a face legătura între cei care vor să ajute și cei care au nevoie de ajutor, credem că este important să acționăm acolo unde putem face diferența. Prin intermediul serviciului easybox, ce beneficiază de o reprezentare foarte bună, la nivel național, suntem întotdeauna alături de clienții noștri, așa că deschiderea lockerelor pentru donații este un gest de normalitate, într-o realitate instabilă.”, a declarat Elena Stoica, Chief Commercial Officer Sameday.

De la declanșarea crizei internaționale, Sameday s-a implicat activ, cu consecvență în inițiative de ajutorare, alături de alte companii și organizații nonguvernamenatele care sprijină refugiații ucraineni:

•A transportat paturi de terapie intensivă pentru Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).
•A pus la dispoziție tir-uri pentru convoiul cu ajutoare umanitare care a ajuns în Cernăuți, Ucraina.
•A acordat sprijin logistic Fundației Conservation Carpathia.
•Oferă sprijin în transportul de donații colectate sau achiziționate de Asociația Pastel.

Mai mult, compania de curierat continuă să se implice în initițiative umanitare create pentru a oferi suport refugiaților ucraineni, sprijinindu-și clienții și partenerii în a oferi ajutor celor care fug din calea conflictului de pe teritoriul Ucrainei.

Easyboxurile Sameday rămân deschise pe o perioadă nelimitată, în funcție de nevoile existente.

***
Despre Sameday
Cu o experiență de peste 14 ani pe piața din România, Sameday este compania de curierat care a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani, numărându-se, în prezent, printre principalii jucători din segmentul său de piață. Cu o echipă de peste 4.500 de angajați și parteneri, compania este prezentă în România și în Ungaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât și livrare în peste 2.800 de lockere easybox. Astfel, Sameday operează cea mai extinsă rețea de lockere din România și Ungaria, propunându-și să reinventeze experiența de livrare zi de zi. Pentru mai multe informații, accesați sameday.ro sau conectați-vă cu Sameday România pe LinkedIn la www.linkedin.com/company/sameday-romania.

Despre Crucea Roșie Română
Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentanțe la fiecare nivel teritorial, cu 47 de filiale, 641 de subfiliale și 463 comisii. 6000 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române. Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.