Societatea de Transport Bucuresti STB S.A. si MPR Agency lanseaza campania "Sanatate pe roate" pentru promovarea unei posturi corecte in mijloacele de transport in comun

Societatea de Transport București STB S.A. se alătură MPR Agency într-un parteneriat pentru promovarea sănătății fizice a călătorilor din mijloacele de transport în comun. Campania „Sănătate pe roate” propune o abordare educativă cu privire la importanța unei posturi corecte în timpul călătoriei și va fi implementată pe durata unei luni în cadrul a 530 de autobuze din flota STB din București. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea calității vieții bucureștenilor și are ca obiectiv principal să ofere călătorilor sfaturi utile pentru a menține o postură sănătoasă în mijloacele de transport în comun.

„Într-o lume din ce în ce mai agitată, ne concentrăm adesea asupra aspectelor practice ale vieții noastre, precum deplasarea la serviciu sau la școală. Cu toate acestea, uităm adesea cât de important este să avem grijă de sănătatea noastră fizică în acest proces. Campania noastră desfășurată cu susținerea STB, urmărește să reamintească oamenilor că gesturile mici pot face diferențe mari în sănătate, mai ales în această perioadă în care oamenii revin din vacanță la școală sau la birouri. O postură corectă poate preveni multe probleme de sănătate, iar mijloacele de transport în comun sunt un loc excelent pentru a începe să practicăm acest obicei”, declară Andreea Cristea, CEO MPR Agency.

Campania „Sănătate pe roate” va include sfaturi educaționale în format video care vor rula în autobuzele din București. Aceste clipuri vor furniza călătorilor informații despre cum să își mențină o postură corectă în timpul călătoriilor, precum și sfaturi utile pentru a evita obiceiurile nesănătoase care pot afecta coloana vertebrală și sănătatea în general.

„Suntem bucuroși să ne alăturăm acestei inițiative și arătăm că Societatea de Transport București este deschisă către astfel de proiecte civice. Transportul public local joacă un rol important în viața bucureștenilor și suntem dedicați să le oferim o experiență mai sănătoasă și mai confortabilă în timpul călătoriilor cu vehiculele STB S.A. Campania „Sănătate pe roate” este un pas important către îmbunătățirea sănătății fizice a călătorilor din mijloacele de transport în comun și reprezintă un exemplu de colaborare eficientă între sectorul public și cel privat pentru binele comunității”, a declarat Adrian Criț, Director General.

Prin educația și conștientizarea călătorilor cu privire la importanța posturii corecte, această inițiativă aduce beneficii semnificative pentru sănătatea și bunăstarea bucureștenilor.

Despre MPR Agency:
MPR Agency este o agenție de marketing și comunicare specializată în domeniul sănătății, premiată cu trofeul de aur în cadrul European Excellence Awards 2022. Cu o experiență de peste un deceniu în industrie, MPR Agency este partener exclusiv în Europa de Sud-Est al Global Health Marketing & Communications – cea mai mare reţea globală de agenţii independente care activează în industria Sănătăţii. Cu o integrare profundă de know how în promovarea online, MPR Agency dezvoltă campanii și concepte inovatoare atât pentru clinici și spitale din România, cât și pentru companii farmaceutice, companii de healthtech, biotehnologie sau startupuri medicale. Echipa MPR Agency reuneşte specialişti din toate ariile de marketing și comunicare, cu o experienţă vastă dobândită atât în cadrul unor agenţii de relaţii publice, cât şi în cadrul unor companii importante. Punând prevenția medicală pe primul loc, anual, MPR Agency alocă pro bono 10% din timpul de producție al agenției unui ONG din domeniul sănătății.

Portofoliul de clienți al agenției include exclusiv companii din sfera medicală și medtech: Leventer Group, Neuroaxis, Spitalul Zetta, Ovidius Clinical Hospital, htss, Clinicile Trident, Stada, Medikali, Biofarm.

Despre STB S.A.:
Cu o experiență de peste 150 de ani, Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. este cel mai mare operator de transport public de suprafață din România, având una dintre cele mai întinse reţele de transport din Europa, cu o lungime a traseelor de 1651 km cale dublă.

Ca operator principal de transport public de suprafață din Municipiul București și județul Ilfov, STB S.A. este capabilă să răspundă diferitelor nevoi de mobilitate ale cetățenilor printr-o gamă largă de servicii de transport asigurate cu o flotă de aproximativ 2000 de vehicule (autobuze, troleibuze şi tramvaie), în ultimii ani fiind realizate investiții majore atât în înnoirea parcului, cât și în adoptarea unor soluții moderne, digitalizate de plată și informare, menite să crească calitatea serviciilor de transport oferite. Oferta tarifară a fost flexibilizată prin implementarea conceptului de linii metropolitane (care reunește toate liniile urbane, regionale și expres), precum și prin aplicarea tarifului temporal, crearea mai multor tipuri de abonamente și integrarea ofertei tarifare cu cea a Metrorex, dar și cu trenul în cadrul unui proiect pilot implementat pe relația București – Otopeni.

STB S.A. utilizează un sistem modern de taxare, bazat pe tehnologia cardurilor contactless. Plata călătoriei poate fi efectuată prin SMS, prin intermediul aplicaţiilor mobile YouthTB și 24Pay, precum şi cu cardul bancar contactless. Totodată, pentru îmbunătățirea experienței de călătorie, STB S.A. a pus la dispoziția utilizatorilor aplicația InfoTB pentru planificarea călătoriilor în timp real, aplicație care oferă inclusiv informații privind legăturile cu metroul. Misiunea STB S.A. este de a furniza servicii de transport public urban de suprafață pentru cetățenii Capitalei, ghidate pe criterii de durabilitate, contribuind la o dezvoltare care să răspundă nevoilor de mobilitate aflate într-o continuă dinamică.