Toamna aceasta respira mai usor cu Clarfon

Odată cu sosirea toamnei, vremea răcoroasă își face simțită prezența.

Pentru cei mai mulți dintre noi, frigul nu reprezintă o reală dificultate, în schimb, pentru pacienții laringectomizați, anotimpul rece este o adevărată povară.

Laringectomie – Afecțiuni și Tratamente

Oamenii nu dau importanță cu ce se poate confrunta o persoană care a fost diagnosticată cu cancer laringian. În Europa, se înregistrează 23,4% din cazurile de cancer din lume şi 20,3% din decese, deşi are doar 90% din populaţia mondială. Cancerul reprezintă a 2-a cauză importantă de morbiditate şi deces în Europa, cu estimări ce depășesc 4,5 milioane cazuri noi, peste 2 milioane decese şi circa 13 milioane cazuri prevalente, în anul 2018.

Deși peste 40% din decesele de cancer pot fi prevenite, cancerul însumează 20% din totalul deceselor în Uniunea Europeană. Cancerul laringian (CL) este un proces malign, care se dezvoltă din epiteliul plat pavimentos, scuamos (regiunea vestibulară), epiteliul pseudostratificat ciliar, columnar (regiunea glotică), epiteliul cilindric ciliat, pluristratificat (regiunea subglotică).

Pe lângă faptul că acesta poate fi destul de dificil de tratat, în momentul în care se face operația, pacientul laringectomizat trece printr-un întreg proces de acomodare cu factorii externi.

Persoana care a suferit o operație de îndepărtare a laringelui se află în postura în care trebuie să evite anumite obiceiuri care înainte nu aveau o semnificație asupra sănătații sale, cum este și statul afară când temperaturile au scăzut. Acest lucru poate conduce la apariția unor afecțiuni de natură psihologică.

Pentru facilitarea procesului de vindecare al pacientului laringectomizat, Clarfon vine în sprijinul acestuia cu cele mai bune accesorii din domeniul medical.

Canula traheală, dispozitivul de nădejde care are rolul de a menţine stoma deschisă pentru a asigura o respiraţie normală.

Pe lângă aceasta, filtrele HME reprezintă dispozitive indispensabile pacientului laringectomizat. Acestea asigură filtrarea bacteriilor din aerul inhalat cât și din cel expirat, precum şi controlul umidității şi căldurii.

Beneficiile utilizării acestor filtre apar în doar 6 săptămâni, prin îmbunătăţirea funcţiei pulmonare şi a vorbirii. Purtarea permanentă a acestora a evidenţiat o reducere semnificativă a numărului de zile necesare pentru fizioterapia respiratorie, cât şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor, oferindu-le posibilitatea de a respira normal din nou, fără să se teamă de scăderea bruscă a temperaturii.

Vino în cabinetul Clarfon din orașul tău și vei primi cele mai bune recomandări de la specialiștii noștri cât și cele mai calitative dispozitive medicale la prețuri de excepție.