Zitec anunta dezvoltarea platformei de freelancing Lanceria, construita pe tehnologia blockchain

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, anunță dezvoltarea platformei de freelancing Lanceria, construită pe tehnologia blockchain.

Proiectul Lanceria este o inițiativă independentă, 100% românească, ce propune un model de business diferit față de celelalte platforme de freelancing. Prin eliminarea comisioanelor pentru freelanceri, reducerea la minimum a taxelor pentru angajatori și prin introducerea opțiunii de plată prin criptomonede, pe lângă plățile în sistemul fiat (valute clasice), Lanceria.io revoluționează piața freelancerilor din întreaga lume.

Criptomoneda LANC, token-ul nativ Lanceria, stă la baza tranzacțiilor de pe platformă, iar plata pentru serviciile prestate se va înregistra instant. Prin caracterul descentralizat al tehnologiei blockchain, platforma devine astfel un mediu de încredere, transparență și responsabilitate, guvernat de relații directe între freelancer și client.

Sub coordonarea și implicarea echipei Lanceria, Zitec s-a alăturat misiunii lor de a transforma ecosistemul celor care lucrează pe cont propriu cu ajutorul unei platforme inovatoare de freelancing. Zitec a început dezvoltarea platformei pornind de la o analiză de business.

Platforma va fi organizată astfel încât să scoată în evidență portofoliile freelancerilor, prezentând într-o formă grafică activitatea lor. Totodată, va permite utilizatorilor să interacționeze cu acestea, oferind o experiență similară cu cea a rețelelor de socializare. Printre principalele funcționalități care vor fi implementate se numără procesul de sign-up, verificarea identității, gestionarea contului, a profilului și a portofoliului, metode de plată și balanță plăți, zona de căutare, cuvinte-cheie și filtre, sau funcția de chat pentru discuții de ofertare, negociere sau planificarea  proiectului de către freelancer și angajator.

În ceea ce privește componentele blockchain, specialiștii Zitec lucrează la integrarea wallet-urilor de blockchain, precum și la gestionarea plăților pentru început în tokenul LANC, iar ulterior în monede tradiționale (fiat), acoperind și conversiile necesare dintre acestea și criptomonede.

“Ne-am propus să creăm o platformă care să rezolve problemele freelancerilor și să le ofere posibilitatea de a găsi proiecte printr-o experiență modernă, în spiritul Web 3.0. Ca civilizație trecem prin transformări majore aduse de revoluția blockchain și felul în care muncim nu este exceptat. Platforma Lanceria a fost gândită să ofere o experiență digitală, imersivă, bazată pe cele mai noi trenduri tehnologice disponibile. Și prin parteneriatul cu Zitec, suntem siguri că produsul pe care l-am gândit este pe mâini bune. Suntem foarte mulțumiți de colaborarea cu echipa de experți Zitec și o recomandăm cu căldură”, a declarat Mihai Săraru, fondator și CEO Lanceria.

”Tehnologia blockchain aduce o serie de avantaje, printre care: descentralizarea, transparența și confidențialitatea tranzacțiilor. Există numeroase implementări pe această tehnologie unde aceste atribute nu sunt relevante, vorbim practic de o modă de a folosi blockchain în orice proiect. De aceea ne bucurăm că avem oportunitatea să contribuim la o platformă unde utilizarea acestei tehnologii oferă un avantaj competitiv real iar echipa fondatoare înțelege foarte bine nevoile freelancerilor. Lanceria își propune să schimbe radical viața freelancerilor din întreaga lume și ne bucurăm să fim alături de ei în drumul lor spre succes prin livrarea de servicii blockchain și soluții software inovatoare”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO & Co-Fondator Zitec.

Ca produs final, platforma Lanceria va integra tehnologiile de artificial intelligence și machine learning pentru o suprapunere cât mai exactă a nevoilor angajatorilor cu ofertele freelancerilor, pentru crearea unui sistem autentic de review și feedback, dar și pentru implementarea conceptului de metaverse, unde freelancerii și angajatorii pot experimenta munca sau întâlnirile de business într-un mediu social în timp real, dar într-o simulare 3D, în timp ce se bucură de confortul muncii de acasă. Echipa Lanceria mai are în vedere și lansarea unei platforme de NFT de tip marketplace pentru arta digitală.

Despre Zitec

Lider pe piața IT & Digital Marketing din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre puținele companii românești certificată Google Cloud Premier Partner, Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner și furnizor al platformei de soluții eCommerce în cloud VTEX, precum și Adobe Solution Bronze Partner.

În 2021, Zitec s-a clasat printre cele 15 finaliste ale programului ‘Made in Romania’ lansat de Bursa de Valori București, o recunoaștere a contribuției active la dezvoltarea industriei IT din România și la accelerarea transformării digitale în companii și instituții publice. Zitec a primit și premiul ‘Shining Star 2021’ oferit de Inspiring Employers pentru cultura organizațională bazată pe comunicare deschisă, dezvoltare continuă și recunoaștere. De asemenea, a câștigat titlul de ‘Angajatorul anului’ la Romanian Business Services Forum & Awards doi ani consecutivi, în 2020 și 2021. Pentru serviciile de digital marketing, compania a fost nominalizată în topul agențiilor de digital din România conform Forbes în 2019 și 2020, înregistrând o creștere a cifrei de afaceri de peste 60% în 2021 față de anul precedent. Pentru activitatea sa, Zitec a fost desemnată ‘Compania Anului’ la Gala ANIS România în cadrul edițiilor 2020 și 2022.

Zitec este partener al Comunității Europene prin prisma proiectelor europene finalizate sau aflate în faza de implementare în cadrul programelor Ambient Assisted Living și Erasmus +.

Despre Lanceria

Lanceria este cel mai nou proiect 100% românesc dezvoltat cu tehnologia blockchain, o iniţiativă antreprenorială, care a reuşit să atragă o finanţare de peste un milion de dolari în nici 24 de ore, din partea comunităţii şi investitorilor, la mai puţin de o lună de la înfiinţare. Potrivit reprezentanţilor companiei, acest parteneriat deschide practic operaţiunile cu criptomonede către freelanceri şi companii deopotrivă, inclusiv pe piaţa platformelor de tip marketplace în care activează Lanceria.