Conservele EVA de Ton fac meniul mai putin monoton

Mai în glumă, mai în serios, putem spune că grele mai sunt Sărbătorile… Și cam multe kilogramele adunate, cârnat cu cârnat, sărmăluță cu sărmăluță și felie cu felie de cozonac.

Sigur, nu am fost luați prin surprindere. Doar știm că în fiecare an se întâmplă așa, pentru că poftele înving dietele. Dar vine luna ianuarie și cap de listă a rezoluțiilor pentru noul an este scăderea în greutate. Hai că se poate! Mai importantă decât slăbirea este, de fapt, detoxifierea organismului „bombardat” cu tocături, afumături, grăsimi, prăjeli, dulciuri și alcool, pierderea kilogramelor acumulate fiind meritatul bonus.

O detoxifiere va avea o contribuție semnificativă la curățarea colonului și îmbunătățirea tranzitului intestinal, ceea ce se va observa pe pielea ta (care devine mai luminoasă, mai radiantă) și în tonusul tău: energie și o stare de bună dispoziție. Unde mai pui că și sistemul imunitar are de câștigat după o cură de detoxifiere.

O cură de detoxifiere presupune adoptarea unui anumit stil de alimentație pentru o perioadă de timp (între două săptămâni și o lună) cu scopul de a elimina toxinele din corp. Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei detoxifieri este o bună hidratare. Vorbim despre cel puțin doi litri pe zi, fie că este apă simplă, apă cu adaosuri de fructe sau ceaiuri din plante, fără zahăr. Lichidele vor îmbunătăți funcționarea rinichilor și vor favoriza drenajul limfatic. Al doliea aspect îl reprezintă evitarea consumului de alimente ultra-procesate. De produse fast-food sau semipreparate congelate nici nu poate fi vorba, sunt categoric interzise. Alimentația va trebui să cuprindă în special legume și fructe (de preferință crude), verdețuri, cereale integrale și oleagioase (nuci, migdale, caju). Este interzisă de la consum carnea roșie, fiind permisă doar cea de pasăre (pui, curcan) și pește. Tonul este o alegere foarte bună, fiind bogat în proteine și alte elemente nutritive, dar fără grăsimi și cu un conținut scăzut de calorii. O conservă EVA Ton în suc propriu, EVA Ton bucăți în ulei vegetal sau EVA Ton bucăți în ulei de măsline poate constitui o masă în sine, ca atare ori adăugat în salată verde ori alături de o garnitură de orez integral sau paste integrale. Altă sugestie de variantă de prânz sau cină: un cartof dulce copt sau o sfeclă coaptă peste care poți pune o conservă EVA Ton mărunțit în ulei vegetal, totul stropit bine cu suc de lămâie.

Reține că o cură de detoxifiere, chiar dacă se bazează în principal pe ceea ce mănânci și pe cât de multe lichide bei, are rezultate excepționale dacă faci unele modificări și în stilul de viață. Ce înseamnă asta? Înseamnă ca mesele să fie servite la ore fixe, să mănânci conștient, fără a-ți lăsa atenția distrasă de dispozitive tehnologice, să mănânci încet și să mesteci îndelung. Înseamnă să faci mișcare, să te culci înainte de miezul nopții (ideal la ora 22 – 22.30) și să dormi cel puțin opt ore în fiecare noapte și să practici zilnic 15 minute de exerciții de respirație profundă.

Urmează toate aceste reguli timp de cel puțin 14 zile și vei putea constata că te simți cu mult, mult mai bine. Digestia va fi mult îmbunătățită, balonarea și durerile de cap vor dispărea, starea fizică și emoțională se vor afla la cote înalte, respirația se va reîmprospăta, pielea și părul vor avea un aspect strălucitor, sănatos. Începi de mâine, da?!